امروز پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
دسته بندی سایت
پرفروش ترین ها
برچسب های مهم
پیوند ها
دانلود کتاب صوتی آبشوران
نویسنده : علی اشرف درویشیان
کتاب صوتی آبشوران شامل 10 داستان کوتاه مجزا میباشد
زمان کلی این کتاب صوتی 3.5 ساعت می باشد و حجم فایلها در مجموع 163 مگابایت
کتاب صوتی آبشوران شامل 10 داستان کوتاه زیر است:
خانهی ما
دو ماهی در نقلدان
ویالون
ماهیها و غازها
باغچه کوچک
بی
ننه جان چه شده؟
عموبزرگه
بیماری
حمام
از محاسن این کتاب صوتی این است که همه 3.5 ساعت آن به صورت 10 فایل مجزای صوتی می باشد. شما می توانید یک یا دو فایل را امروز گوش کنید و فردا به سراغ فایل شماره بعدی بروید. به عنوان تجربه شخصی با کتابهای صوتی که کل کتاب در یک فایل هستند مشکل دارم چون وقتی از یک قسمتی آنرا قطع می کنم چند روز بعد پیدا کردن دقیق آن زمان کتاب صوتی برایم مشکل است.
«آبشوران» نام مجموعهی داستان کوتاهی اثر «علیاشرف درویشیان» است که نخستینبار در سال 1353 خورشیدی انتشار یافت. «آبشوران» نام محلهی زادگاه نویسنده در کرمانشاه است.
کتاب صوتی آبشوران مجموعهی 12 داستان کوتاه دلنشین است که در آن نویسنده به وصف احوال طبقهی فرودست و کارگر جامعه در ایران دههی پنجاه تحت حکومت خاندان پهلوی میپردازد.
مردمان آبشوران، مردمانی از جنس گوشت و خوناند که با سختیهای بیامان و نفسگیر زندگی، دستوپنجه نرم میکنند. مردمانی که اسیر فقر و محکوم به ماندن در جایگاهیاند که گاه، برتری چندانی بر نیستی ندارد.
درویشیان که خود از طبقهی فقیر جامعه برخاسته و با مشقتهای قشر محروم آشنا است، در بسیاری از داستانهایش به بازنویسی تجارب و خاطرات خود پرداخته و مخاطب را با صداقت و صمیمیت منحصر بهفردش، مجذوب و مبهوت میکند.
درویشیان کتاب آبشوران را نخستینبار با نام مستعار لطیف تلخستانی منتشر کرد. او که از طرف حکومت تحت نظر بوده و مدتی نیز در زندان بهسر برد، تا پیش از سال 1357، از نام اصلی خود در چاپ داستانهایش استفاده نمیکرد.
آبشوران نام زادگاه درویشیان و داستانهای آبشوران، خاطرات کودکی اویند. کودکیای که در سختی و محرومیت سپری شد. درویشیان بهدلیل وضع نابهسامان خانوادگی از 12 سالگی شروع به کارگری کرد و در بزرگسالی، چه در نوشتهها و چه در فعالیتهای اجتماعی - سیاسی خود. حامی طبقهی ضعیف جامعه بود.
او در نوشتههای خود با پیروی از سبکی واقعگرایانه، به توصیف وضعیت این طبقه پرداخته و بهصورت ضمنی، شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعهی خود را مورد نقد قرار میدهد.
قسمتی از کتاب آبشوران:
داستان نخست کتاب صوتی آبشوران، «خانهی ما» نام دارد. آبشوران نام رودی در کرمانشاه است که در گویش محلی، به آن «آشورا» میگویند. به این داستان صوتی گوش میسپاریم:
«آشورا جای مردن سگهای پیر بود. جای عشقبازی مرغابیها بود. جای پرتکردن بچهگربههایی بود که خواب را به مردم حرام کرده بودند.
آشورا جای بازی ما بود.
اوایل بهار یا اواخر پاییز که آسمان را ابر سیاهی میپوشاند، بابام از میان اتاق مینالید که:
خدایا، غضبت را از ما دور کن.
ولی خدا، به حرف بابام گوش نمیکرد. سیل میآمد. خشمگین میشد. میشست و میرفت. کف به لب میآورد. پلهای چوبی را میبرد. زورش به خانههای بالای شهر که از سنگ و آجر ساخته شده بودند، نمیرسید. اما به ما که میرسید، تمام دق دلش را خالی میکرد.
دیوارها را با لانههای گنجشکش میبرد. سیل تا توی اتاقمان میآمد. مثل مهمان ناخوانده میمانست. به پستوها و صندوقخانهها هم سر میکشید و کتابهای بابام را خیس میکرد. بابام میگفت:
آشورا مثل ماموراس. به هر سوراخ سنبهای سر میکشه.
زبالهها را در آشورا میریختند. از بالای شهر همینطور که پایین میآمد، بارش را میآورد تا به در خانهی ما میرسید. همهی بارش را روی گردهی ما خالی میکرد.
سیل همهچیز را با خودش میآورد. پالان الاغهایی که خودشان هم بعد میآمدند.
تیرهای چوبی بزرگ. ریشهی درخت. کاه و گندم دهات اطراف را هم میآورد. گاو و گوسفند، بعبع و گریه میآورد. فریاد میآورد. قوطیهایی هم میآورد که عکسهای ماهی رویشان بود. عکس زنهای خوشگل رویشان بود. یکبار هم یک گهوارهی کهنه با بچهای که هنوز وغ میزد آورد.
سیل پلهای چوبی را خراب میکرد. پلهای سنگی تکان نمیخوردند. تا پلها درست بشوند، ما همیشه دیر به مدرسه میرسیدیم و چوب میخوردیم».
مبلغ قابل پرداخت 11,826 تومان
برچسب های مهم